Omgeving

- uitzicht vanaf het hoge terras -

In Bourgondië liggen prachtige steden als Dyon, Beaune, Autun en Mâcon maar ook pareltjes als Cluny en Tournus. In de zomer is er ieder weekend wel ergens in de buurt een brocante. En zijn er in de romaanse kerkjes in de buurt ( oa. Gourdon en Chapaize) vaak muziekuitvoeringen.

Vanuit Mary kun je kleine en grote wandelingen maken langs paadjes waar je niemand tegen komt en waar je in de nazomer heerlijk bramen kunt plukken. Er zijn veel uitgezette wandelingen. Informatie daarover is in het huis aanwezig, evenals over de kastelen, stadjes en romaanse kerkjes in de omgeving. 

Verspreid over het gebied liggen verschillende meertjes waar je goed kunt zwemmen. Bij Lac du Rousset, op 5 km. afstand, is een speeltuin en een strandje.

Iets ten oosten en ten zuiden van Mary liggen de wijnvelden van de Mâconnais en de Beaujolais waar wereldberoemde wijnen vandaan komen. Veel wijnchateaux zijn te bezoeken, volg daarvoor de ‘Route du Vin’.

De ‘Voies Vertes’ is een 100 km lange en prachtige fietsroute. Deze route ligt grotendeels op het talud van een oud spoorwegtraject en is dus ook geschikt voor minder fanatieke fietsers. Op meerder plaatsen op de ‘Voies Vertes’ worden fietsen verhuurd, ook kinderfietsjes of fietsen met kinderzitjes.
- koeien, aan het hek van het terrein -

- fruitbomen en trampoline -